Kerttervezés

 

„A kert a mi saját világunk, egy általunk teremtett és általunk ellenőrzött világ. Rendezett és harmonikus univerzum, szemben a rendezetlen és diszharmonikus külső világgal.”

 Hankiss Elemér

 

Ehhez a rendezett és harmonikus saját világ megteremtéséhez szeretnénk mi segítő jobbot nyújtani.

Egy kert harmóniája csak úgy alakulhat ki, ha építés előtt alapos átgondolás után minden egyes funkciónak és tárgynak megtaláljuk a lehető legoptimálisabb helyet.

Természetesen a funkcionalitás mellett nagy hangsúlyt kell fektetni az esztétikumra is, hiszen a házzal szerves egészet képező, azzal harmonizáló kert úgy működik, mint egy szép ruhához megválasztott jó kiegészítő. Vagy még különlegesebbé varázsolja, vagy tönkre teszi.

Mit sem ér azonban a szépség, ha nem vesszük figyelembe a helyi adottságokat (pl. terepviszonyok, éghajlat, tájolás), ezért rossz helyre tesszük a különböző funkciókat, nem használjuk ki a terepadottságokat, rosszul választjuk ki a növényeket és építőanyagokat. Ebben az esetben kapunk egy “üres” kertet, ami kívülről ugyan mutatós, de mégsem tudjuk úgy használni, mint ahogyan szeretnénk. 

Mi arra törekszünk, hogy ez ne fordulhasson elő. A Megrendelővel szoros együttműködésben, a kért igényeket szem előtt tartva, azokat saját ötleteinkkel kiegészítve, az adott területre adoptálva tervezzük kertjeinket. Fontosnak tartjuk a tervezési folyamat során a személyes egyeztetéseket, hogy tényleg egy olyan kert legyen az alkotási folyamat vége, amit az ügyfél megálmodott. 

 

A komplett kerttervezés mellett vállalunk:

–   közterület- parktervezést
–   beltéri növénydekoráció tervezését
–   tereprendezési és növénykiültetési terv készítését
–   kerti elemek tervezését