Öszi teendök


Tudjuk, hogy még alig múlt el a nyár, és szerencsére a jó idő is kitart, de lélekben már készülődhetünk az őszre. Ősszel igen sok munka van a kertben, ezért érdemes minden teendőt jól átgondolni. Hogy ebben segítsünk, összegyűjtöttünk néhány tippet a hagymás növényekkel kapcsolatban.

 

 

Hagymás növények

Az egynyári növények ideje lassan lejár, és aki szeretné, hogy mindig legyen virágzó a kertjében, annak javasoljuk, hogy a virágágyat készítse elő a hagymás növények számára, hiszen szeptember-október a legideálisabb időszak a kiültetésükre!

Hagymás növények közül számtalan fajtával találkozhatunk, a virágszín, a virágméret és a virágzási idő nagyon fontos, de ezt általában jelölni szokták a csomagolásokon, így könnyebb összeválogatni, hogy mit hová szeretnénk, melyik mellé, illetve korai vagy későbbi virágzásút, esetleg mindenből, hogy változatos legyen a kiskertünk. Igaz, csak kora tavasszal, a tél végének közeledtével kezdenek kibújni, ezért sokan választják azt a megoldást, hogy az egynyáriak elvirágzását követően árvácskát vagy krizantémot ültetnek ki, melyek jól tűrik a hűvösebb időjárást, és hosszantartó virágzásukkal sokáig díszítik a kertet. Sőt! Az árvácska nagyon kitartó, és sokszor láthatjuk a parkokban, hogy a hó alól is kisejlik színes virága.

Ezekkel az apró trükkökkel egyfajta átmenetet tudunk létrehozni a nyár, az ősz és a tavasz között, nemcsak kiskertünkben, hanem akár a balkonládákban is. Ugyanis a hagymás növények felhasználása igen sokrétű. És ez azoknak is kedvez, akik társasházban laknak, de szeretnék feldobni az ablakot már az egynyári-szezon előtt is. Én erre a célra a törpe fajtákat tudom ajánlani, szerencsére bőven tudunk válogatni közülük. Tehát az se keseredjen, akinek nincs kertje, hiszen a növények sokfélesége lehetővé teszi, hogy kísérletezzünk!

http://www.floralimages.co.uk/page.php?taxon=tulipa,1 http://www.floralimages.co.uk/page.php?taxon=tulipa,1 http://www.gardenexpress.com.au/muscari-armeniacum/